با عرض خوش آمد گویی و با تشکر از حسن انتخاب شما بخاطر مطالعه این وبلاگ لطفا در صورتی که مطالب ما را مورد توجه شما قرار گرفت برای دریافت روزانه مطالب علمی دو پیج پایین صفحه و پیج های سمت راست صفحه را لایک بفرمایید لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در صورت تمایل از طریق صفحات فیسبوک ما یا قسمت نظرات منعکس نمایید.

۱۳۹۱ بهمن ۲, دوشنبه

ده تا از بزرگترین اجرام کشف شده در کیهان

10) بزرگترین شهاب بزرگترین شهاب شناخته شده Ceres نام دارد که با قطر 600 مایل از کالیفرنیا بزرگتر است و نیروی گرانش آن باعث می شود تا شکل کروی پیدا بکند.این سیارک ترکیب از آب یخ خاک رس است.
9)بزرگ ترین سیاره:بزرگترین سیاره کشف شده در صورت فلکی هرکول بنام TRES4 است که 70 درصد بزرگتر از مشتری است و قطر آن 1.7 برابر مشتری است ولی جم آن 80 درصد جرم مشتری را شامل می شود این سیاره در سال 2006 کشف شد.ژوپیتر بزرگترین سیاره منظومه شمسی است و 11 برابر کره زمین است.
8)بزرگترین ستاره جهان VY Canis Majoris نام دارد و 2000 بار بزرگتر از خورشید است و 2600 سال طول می کشد که سریعترین ماشین مسابقه جهان بتواند دور آن را بپیماید.این سیاره در فاصله 5000 سال نوری زمین قرار دارد.


7)سیاهچاله ها معملا فضای زیادی را اشغال نمی کنند اما نیروی جاذبه آنها به قدری بزرگ است که اگر کسی با یکی از آنها رو به رو شود خیال می کند با بزرگترین جرم جهان مواجه شده بزرگترین سیاهچاله کشف شده کواسر OJ287 است که جرمی معادل 18 میلیارد برابر خورشید ما را دارد.این سیاهچاله در فاصله 3.5 میلیارد سال نوری از ما قرار دارد و در صورت فلکی خرچنگ واقع است.

همچنین گروهی از پژوهشگران ادعا می کنند که بزرگترین سیاهچاله جهان در کهکشان NGC 1277 قرار دارد که جرمی معادل 17 میلیارد برابر خورشید ما را دارد و 14 درصد جرم کل کهکشان را به خود اختصاص داده است.همچنین افق رویداد این سیاهچاله 11 برابر مدار گردش پلوتو به دور خورشید است.

6) کهکشان IC1101 بزرگترین کهکشان شناخته شده با اندازه 6 میلیون سال نوری 1هنا است و فاصله آن  1.07 میلیارد سال نوری از ماست.این کهکشان در خوشه کهکشانی Abell 2029 قرار دارد.توده مرکزی این کهکشان دارای 100 تریلیون ستاره می باشد.این کهکشان 50 برابر کهکشان راه شیری و 200 برابر جرم آن را دارد.
ویدئویی در مورد این کهکشان
5)بزرگترین رادیولوب(Radio Lobes) رادیولوب ها گروهی از سیاهچاله های بسیار بزرگ و متحد در مرکز کهکشان ها هستند.اگر بخواهیم شکلی برای رادیولوب ها در نظر بگیریم شکلی از یک پارچه دارای حفره های سیاه و سفید بسیار است بزرگترین رادیلوب کشف شده 3C236 نام دارد که در صورت فلکی لئو واقع شده و اندازه قسمت جت آن 40 میلیون سال نوری است که بزرگتر از هر کهکشانی است.

4)حباب های لیمان آلفا این حباب ها مرحله بسیار کوتاهی از تولد یک خوشه های کهکشانی بوده و این گازها به محدوده گرانشی و یک پارچه شدن نرسیده اند این حباب ها بطور معمول 400000 سال نوری وسعت دارند. یکی از بزرگترین این حباب ها با وسعتی حدود 200 میلیون سال نوری در صورت فلکی دلو قرار دارد.
3)حفره های کیهانی کهکشان ها معمولا در خوشه هایی در کنار یک دیگر جمع شده اند اما مناطقی در جهان وجود دارد که بنام مناطق تهی نامیده می شود در منطقه ای با وسعت 250 میلیون سال نوری که 2500 کهکشان راه شیری می تواند قرار بگیرد یکی از این حفره ها وجود دارد که بزرگترین آن Bootes Void نامیده می شود.
2)ابر خوشه شپلی این عظیم ترین نیروی گرانشی محدود شده در یک محدود است مجموعه عظیمی از کهکشان ها با طول بیش از 400 میلیون سال نوری که کهکشان راه شیری ما 4000 برابر از آن کوچکتر است.سریعترین فضا پیمای جهان تریلیون ها سال طول می کشد از آن عبور کند.کشفی که در سال 2013 از کوازارها گرانشی LOQ شد نشان داد که این کوازر می تواند جانشین خوبی برای رتبه دوم باشد ولی در هر حال باز هم این ابر خوشه می تواند جزو بزرگترین اجرام جهان هستی باشد.
1)شبکه کیهانی:اکثر دانشمندان بر این باورند که بزرگترین ساختار جهان هستی شبکه کیهانی است که مانند داربستی بی انتها از خوشه ها و ابرخوشه های کیهانی که با ماده تاریک احاطه شده است هستنند این شبکه های کیهانی مانند تار به هم متصل هستند.برای مقایسه اندازه کهکشان راه شیری در مقابل این خوشه ها مانند یک دانه خشخاش در یک استادیم ورزشی است!

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر