با عرض خوش آمد گویی و با تشکر از حسن انتخاب شما بخاطر مطالعه این وبلاگ لطفا در صورتی که مطالب ما را مورد توجه شما قرار گرفت برای دریافت روزانه مطالب علمی دو پیج پایین صفحه و پیج های سمت راست صفحه را لایک بفرمایید لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در صورت تمایل از طریق صفحات فیسبوک ما یا قسمت نظرات منعکس نمایید.

۱۳۹۱ اردیبهشت ۵, سه‌شنبه

کشف ذخاير بزرگ تيتانيوم بر روي سطح کره ماه


خبرگزاري تخصصي معدن- ستاره شناسان با استناد به نقشه هاي جديد از سطح کره ماه ، از کشف و شناسايي مقادير عظيمي از سنگ معدني تيتانيوم بر سطح اين کره خبر دادند.
به گزارش معدن نيوز ؛ به گفته دانشمندان حجم اين ذخاير تيتانيوم بر روي کره ماه ، بيش از ده برابر غني تر از ذخاير مشابه بر روي کره زمين براورد مي شود و ممکن است روزي به ايجاد... تاسيسات معدن کاوي بر روي اين کره منجر شود.

مارک رابينسون از پژوهشگران دانشگاه آريزونا در تشريح نتايج اين تحقيقات در کنفرانسي در نانت فرانسه اعلام کرد اين کشف بر اساس تصاوير ارسالي به زمين از دوربين نصب شده بر روي مدارگرد کره ماه به دست آمده و اين مدار گرد تصاوير لازم را با استفاده از هفت طول موج نوري مختلف از سطح ماه تهيه کرده است.

در اين تحقيق نمونه سنگهايي که فضانوردان آپولو 17 در سال 1972 از کره ماه به زمين آوردند و نيز تصاويري که تلسکوپ فضايي هابل از محل فرود اين فضاپيما از سطح اين کره به زمين ارسال کرده است ،‌ مورد بررسي قرار گرفتند .

رابينسون تاکيد کرد : با نگاه به ماه ، سطح اين کره دست کم به چشم انسان با سايه هايي خاکستري رنگ به نظر مي آيد ولي با مشاهده ماه با ابزار آلات دقيق علمي ، سطح کره ماه رنگي ديده مي شود.

وي افزود : دشتهاي سطح کره ماه در برخي نواحي قرمز و در نواحي ديگر آبي ديده مي شوند و اين تنوع رنگ نکات مهمي را درباره جنس خاک و سير تکاملي سطح اين کره براي دانشمندان روشن مي سازد.

اين يافته ها بر وجود ذخاير فراواني از سنگ معدني تيتانيوم و آهن در کره ماه دلالت دارد. تيتانيوم به استحکام فولاد است ولي تقريبا نصف فولاد وزن دارد و فلز بسيار گران قيمتي بشمار مي رود.

بر روي کره زمين تيتانيوم با نسبت حدود يک درصد انواع مشابه سنگهاي معدني يافت مي شود ولي نقشه هاي جديد از سطح کره ماه نسبت اين ذخاير را حدود يک تا ده درصد نشان مي دهد.

به گفته دانشمندان ذخاير تيتانيومي ماه اغلب در معادني شامل آهن و اکسيژن يافت مي شوند و معدن کاوان آينده در سطح ماه مي توانند اين ذخاير را استخراج و بهره برداري کنند .افزون بر آن اطلاعات آپولو نشان مي دهد اين معادن غني از تيتانيوم ، در جذب و نگهداري ذرات بادهاي خورشيدي مانند هليوم و هيدروژن بسيار کارامد و موثر عمل مي کنند.
اين گازها نيز منابعي حياتي براي سکونت آينده بشر بر روي کره ماه محسوب مي شوند.

۱۳۹۱ فروردین ۱۹, شنبه

از آغاز جهان تا پایان

از آغاز جهان تا پایان:

ما از خود لحظه مهبانگ هنوز هیچ شواهد شهودی علمی نداریم، اما دیگر آزمونها و شواهد به چنین رخدادی دلالت دارد.

۱- ابرگسترش: از لحظه مهبانگ تا لحظه ۱۰ به توان منهای ۴۳ به بعد یعنی ده میلیون میلیون میلیون میلیون میلیو...ن میلیون میلیونیم ثانیه پس از مهبانگ را توانسته ایم بیازماییم و بیان کنیم. در این لحظه گستره ی کل کیهان ما از ابعاد یک اتم در لحظه مهبانگ به اندازه ی یک گریپفروت رسیده است، دمای آن بینهایت بالاست و هنوز محاسبه ای از دمای آن لحظه وجود ندارد.

۲- پسا گسترش: در ۱۰ به توان منهای ۳۲ ثانیه (یعنی صد میلیون میلیون میلیون میلیون میلیونیم ثانیه)، کیهان مانند یک سوپ داغ از مخلوتی از الکترون ها، کوارک ها و دیگر ذرات بنیادی بوده است، دمای کیهان در این دوره میکرو کوتاه زمانی به ۱۰ به توان ۲۷ درجه سانتیگراد رسیده است ( یعنی هزار میلیون میلیون میلیون میلیون درجه سانتیگراد).

۳- سردشدگی: در ۱۰ به توان منهای ۶ ثانیه یعنی یک میلیونیم ثانیه دما به ۱۰ به توان ۱۳ درجه سانتیگراد یعنی ۱۰ میلیون میلیونم ثانیه کاهش می یابد. در این لحظه پروتون ها و نوترون ها به وجود آمده اند. هنوز کیهان یک پلاسمای داغ است.

۴- تشکیل هسته ای: دقیقه ۳ پس از مهبانگ، هنوز انقدر گرم هست که ایجاد اتم ها امکان پذیر نیست، تنها هسته های اتم های هیدروژن و هلیوم ساخته شده است. دما به ۱۰۰ میلیون درجه سانتیگراد کاهش یافته. پس از این لحظه رفته رفته اتمهای هیدروژن شکل گرفته اند.

۵- تشکیل اتمی: در این مرحله که تا سیصد هزار سال پس از مهبانگ به درازا کشیده اتمهای سبک مانند هیدروژن و هلیوم در این مرحله پدیدار شده اند، دمای میانگین کل کیهان به ده هزار درجه سانتیگراد کاهش یافته است، امواج زمینه کیهانی ایجاد شده است که یک درصد نویز و برفک تلویزیون این امواج هستند.

۶- تشکیل ابرهای فراکهکشانی (سحابی ها)، کهکشان ها و ستارگان نخستین، دمای متوسط کل کیهان در این مرحله به منهای ۲۰۰ درجه کاهش یافته و این دوره تا یک میلیارد سال پس از مهبانگ به درازا کشیده است.

از دیدگاه کیهان شناسی مرحله هفتمی که در این فرتور به تر خلاصه آمده است خود چند مرحله کیهانی است که برای ساده سازی در فرتور نیامده است و البته یک مرحله هم پس از حال می باشد که آن را به عنوان آخرین مرحله بیان خواهیم کرد و میانگین دمای کیهان بین منهای ۲۰۰ تا منهای ۲۷۰ درجه سانتیگراد امروز کیهان است:

۷- مرگ ستارگان نخستین: در این مرحله ستارگان نخستین منفجر می شوند و تمام عنصر های سنگین بوجود مده اند، از غبار آن ستارگان مرده تمام حیات آغاز می شود.

۸- پیدایش ستارگان نو یا نسل دوم ستارگان مانند خورشید ما از غبار ستارگان نخستین که حدود ۵ میلیارد سال پیش بوده است.

۹- شکل گیری سیاره ها از غبار کیهانی اطراف خورشید و فعال شدن خورشید، قبرها و سنگ های باقی مانده از مرگ ستارگان نسل نخست که جذب ستارگان نشده اند و در اطراف آن سرگردانند رفته رفته در هم جمه شده و سیاره ها را تشکیل داده اند و این سیاره ها همه قبرها در مسیر خود را جاروب کرده و بزرگتر و بزرگتر شده اند و سامانه های خورشیدی را تشکیل داده اند.

۱۰ - تشکیل زمین و ماه: ابتدا زمینی وجود نداشته بلکه دو سیاره متوسط تر بوده اند که با هم برخورد می کنند از این برخورد هسته ی آهنی زمین تشکیل می شود و باقی مانده آن که پوسته بوده است جدا شده و ماه را تشکیل می دهد (برای همین ماه با اینکه حجم بالایی دارد سبک است، چون فاقد هسته ی آهنی می باشد) زمین هنوز گوی مذاب است.

۱۱- تشکیل زمین امروزی: زمین که گوی مذاب بوده رفته رفته سرد شده و کل دگرگونی هایی که خود کتابی است در آن شکل گرفته است که ربطی به کیهان شناسی ندارد و به امروز خود رسیده، دمای میانگین کیهانی اکنون منهای ۲۷۰ درجه سانتیگراد است.

۱۲- مرگ ستارگان: در این مرحله ستاره های نسل دوم سوختشان که هیدروژن است را کامل می سوزانند و منبسط می شوند و به قول های سپید یا سرخ تبدیل می شوند. که در همین مرحله اگر زمینی باشد ممکن است در خورشید فرو رود. سپس نیروی گرانش قیطر می شود و آنها در خود فرو ریزش می کنند و تبدیل به کوتوله های سپید، سرخ یا قهوه ای یا اگر ستاره بسیار بزرگ بوده باشد به سیاهچاله های کوچک یا متوسط تبدیل می شوند.

۱۳ - شب تاریک بی ستاره: در این مرحله کیهان شناسی پس از امروز را بررسی می کنیم، بر پایه گسترش فضا-زمان کیهان که دلیلش انرژی و ماده تاریک است، کهکشان ها رفته رفته از هم دور می شوند و حتی خود کهکشان ها انبساط پیدا می کنند تا جایی که در حدود چندین میلیارد سال دیگر ما در آسمان زمین (اگر زمینی تا آن زمان باشد) هیچ ستاره ای حتی کهکشان راه شیری را نمی بینیم).

۱۴ - فروپاشی: در این مرحله تک تک ذرات کیهان از هم جدا می شود و حتی سیاره و ستارهای باقی نمی ماند...

۱۵- مرگ کیهان: کیهان در یک سکوت کامل و در زمانی که حتی اتمی هم نیست می میرد و تمام.

- شکاک منطق-

با سپاس دوباره از سین میم گرامی برای فرستادن فرتور زیبا
 
 

۱۳۹۱ فروردین ۱۷, پنجشنبه

انفجار بزرگ داستان خلقت جهان

مقدمه در این پست سعی شده است به برسی نظریات مخالف و موافق آفریتش و انفجار بزرگ پرداخته شود ویدئو ها و فایلها بصورت کم حجم در سایت یوتوب و پرشین گیگ برای دسترسی آسان بار گذاری شده است.
در زمان های گذشته مخصوصا قرن 19 و بخشهایی از قرن بیستم اعتقاد بر این بود که کائنات از اول وجود داشته است بسیاری از فلاسفه و متریالیست ها از جمله کارل مارکس لئون تولوستوی و ... بر این عقیده بودند که جهان از اول وجود داشته است متاسفانه عده ای نیز امروزه بر این عقیده هستند که انفجار بزرگ هیچ وقت اتفاق نیفتاده است.
در اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا می توانید تظریات تعدادی ازدانشمندان متریالیسم زمان حاضر را در باره اینکه انفجار بزرگ هرگز اتفاق نیفتاده است را ببینید.
اما نظریه ای که مورد قبول بیشتر دانشمندان حتی دانشمندان بی خدا از جمله استیون هاوکینگ است نظریه انفجار بزرگ است.ادوین
 هابل ستاره شناس آمریکایی در قرن بیستم میلادی مشاهد کرد که کهکشان ها با سرعت بسیار زیادی از هم در حال فاصله گرفتن است و جهان در حال انبساط است او بخاطر این کشف خود موفق به دریافت جایزه نوبل شد.
این کشف درست در زمانی بود که تبلیغات متریالیستی در اوج خود بود انبساط عالم ثابت می کرد که کل جهان از یک نقطه آغاز شده است و جهان در حال گسترش است.در سال 1948 جرج گاموف اعلام کرد که که چیزی بنام تابش زمینه کیهانی Cosmic Microwave Background radiation یا به اختصار CMB وجود دارد در سال 1965 آرنو پنزیاس و رابرت ویلسون موفق به کشف این خاصیت شدند در سال 1991 در سال ۱۹۹۱ رصد خانه فضایی COBE موفق شد اثبات کند که CMB آثار باقی مانده از انفجار بزرگ است.

در این پست سعی به مطالعه مراحال انفجار بزرگ می کنیم.
در مرحله اول حدود 15 میلیارد سال قول هیچ چیز وجود نداشت  و فقط خلا بود البته گروهی از دانشمندان معتقد هستند که همه عناصر کائنات در یک نقطه یا یک اتم اولیه جمع شده بود و از انفجار آن هسته ماده زمان و انرژی بوجود آمد.
همچنین عده ای ز دانشمندان متریالیست از جمله استیون هاوکینگ معتقد هستند که آن خلا فضایی بود برای ارتباط جهان ما و جهان های گذشته و نظریات دیگری که در این مورط مطرح می شود.از جمله می توانید به سخنان دکتر علی نیری با دکتر فرهنگ هلاکویی در این فایل در مورد خلائی که قبل از انفجار بزرگ وجود داشت.
همچنین عده ای نیز به تازگی نظریاتی مطرح می کنند که جهان قبل از انفجار بزرگ وجود داشت و در انفجار بزرگ تنها از مرحله ای به مرحله دیگر وارد شد که هیچ کدام از این دو بطور کامل اثبات شده نیست.
در مرحله اول نخستین رد پا از خدا مشاهده می شود در 10 به توان -43 ثانیه دمای آن تقطه به حد بی نهایت می رسد که با هیچ یک از دستگاه های امروزی قابل اندازه گیری نیست انرژی لازم برای رساندن دمای نقطه به حد بی نهایت از کجا تامین شده است سوالی است که هیج دانشمندی نمی تواند به آن پاسخ بدهد.
در این هنگام قوانین کائنات پی ریزی شد و کاورتز ها شروع به شکل گیری کردند.
در 10 به توان -37 ثانیه دمای اولیه به 10 به توان 29 درجه کلوین می رسد.در این مرحله پروتون و نترون تشکیل شده است.
در یک دهم ثانیه دما به 30 بیلیون درجه می رسد و اتم ها شروع به شکلگیری می کنند و الترون به دور هسته می چرخد.
در یک ثانیه بعد از انفجار وزن حجمی به حدی بالاست که وزن یک توپ از آن ماده می توانست به اندازه یک کهکشان باشد.
در ثانیه چهاردهم دما به 3 بیلیون رسیده است.در سه دقیقه بعد دمای کائنات 60 برابر دمای مرکز خورشید است.
در اینجا دومین رد از خدا مشاهده می شود قوانین فیزیکی به گونه ای است که همراه با هر ماده ا ی ضد ماده تشکیل می شود ولی معجزه ی دیگری رخ می دهد و تعداد ضد ماده ها کمتر از ماده ها در تشکیل می شود زیرا اگر در آن مرحله ضد ماده با ماده به تعداد برابر تشکیل می شد کائناتی دیگر وجود نداشت.
نکته دیگری که دخالت مستقیم خدا را در بیگ بنگ ثابت می کند این است که همه انفجار ها در کل کائنات بسوی بی نظمی پیش می روند و باعث تخیریب می شوند اما انفجار بزرگ تنها انفجاری است که بسوی نظم پیش رفته و بجای تخریب باعث سازندگی شده است.
در دقیقه 30 دما به 300 میلیون درجه رسیده است و در اینجا اولین اتم ها شکل می گیرد.
نکته جالبتر این است که تمام این مراحل با نظم خاصی اندازه گیری شده است و اگر به مقدار یک میلیونیم این محاسبات اشتباه می شد امروز کائناتی وجود نداشت.
سخنان دکتر فریدون صحافی در باره مراحل انفجار بزرگ و نظم بکار رفته در انفجار بزرگ