تيمي از دانشمندان با استفاده از شيوه جديد پژواک نوري، موفق به ثبت نوري از يك انفجار فضايي شدهاند كه در اواسط دهه 1800 روي زمين مشاهده شده است.
به گزارش ايسنا دانشمندان مؤسسه علوم تلسكوپ فضايي توانستهاند پژواکهاي يك موج شوك نور را كه از ابرهاي فضايي منعكس شده، ثبت كنند تا انسان امروزي بتواند مانند افراد حاضر در 170 سال قبل اين لحظه را شاهد باشد.
شيوه پزشکي قانوني فضايي به گشايش اسرار يك رويداد ستارهاي موسوم به «انفجار عظيم» در قرن نوزدهم كمك كرده كه در آن ستاره «اتا کارينا» ناگهان به دومين جسم درخشان در فضا تبديل شده بود.
ستاره «اتا کارينا» كه يكي از عظيمترين ستارگان موجود در كهكشان راه شيري بوده، در قرن 19 ميلادي به طور غيرمنتظرهاي با افزايش درخشش روبهرو شد. براي 10 سال در اواسط دهه 1800 اين ستاره، دومين جسم درخشان آسمان ديده ميشد.
اين دانشمندان با استفاده از تصاوير «اتا کارينا» به بررسي پژواکهاي نوري انفجار عظيم پرداخته و دريافتند كه نور اين انفجار در غبار بين سيارهاي با فاصله دهها سال نوري از اين ستاره منعكس يا پژواک داده شده است.
اين دهها سال نوري اضافي بدين معني است كه نور اين انفجار به جاي قرن نوزدهم در حقيقت اكنون به زمين رسيده است.
«اتا کارينا» يك متغير آبي درخشان است، بدين معني كه از دورههاي چشمك زن در پي دورههاي درخشش برخوردار است. «انفجار عظيم» يك رويداد شديد و منحصربهفرد بوده كه در آن، ستاره «اتا كارينا» با جرمي 100 برابر خورشيد، باعث سوختن ميزاني به اندازه چندين خورشيد در يك انفجار بزرگ شده است.
دانشمندان ابتدا بر اين تصور بودند كه بادهاي ستارهاي يا همان گازهاي منتشر شده از يك ستاره ديگر، باعث افزايش اين انفجار شده است؛ اما رصدهاي دقيقتر نور از لحظه انفجار نشاندهنده نادرست بودن اين باور بود.
محققان سپس با استفاده از تلسكوپهاي دقيقتر شيلي، توانستند طيفهاي پژواکهاي نور را به دست آورند كه آنها را قادر به تجزيه دقيقتر نور به اجزاي آن ميسازد.
اين رصدها به ارائه اطلاعات مهم در مورد تركيبات شيميايي، دما و شتاب مواد منتشر شده در زمان انفجار عظيم قرن نوزدهم ميلادي ميپردازند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر